Kavli

KAVLI tukee Monipalvelukeskus Tsempin toimintaa!

Kavli -säätiö teki huomattavan lahjoituksen Tsempin toimintaan. Kavlin Turun tehtaan henkilökunta valitsi vuoden 2017 yhdeksi lahjoituskohteeksi Tsempin.
Tiistaina 17.10.2017 oli lämminhenkinen lahjoitustilaisuus Kavlin tiloissa, jossa Tsemppi vastaanotti lahjasekin.

Tsempin henkilökunta kiittää Kavli -säätiötä ja Turun tehtaan henkilökuntaa.


Kavli

Lahjoitustilaisuus Kavlin tiloissa


Mitä lahjoituksella on saatu aikaiseksi

KAVLI-LAHJOITUSTA TSEMPPI-TALON SISUSTAMISEEN

Tsemppi-Talo muutti Mikonkadulta Vanhalle Hämeentielle isompiin tiloihin. Remontti alkaa olla loppusuoralla ja on aika kalustaa ja sisustaa uudet tilat.

Päädyimme siihen, että osa Kavlin lahjoituksesta käytämme Tsemppi - Talon kohtaamispaikan huonekaluihin ja sisustamiseen. Näin lahjoituksesta on pitkäaikainen ilo asiakkaillemme. Lisäksi parannamme työtoimintamme laatua ja kalustamme uudestaan myös keittiön. Toimivassa ja kodinomaisessa keittiössä on hyvä harjoitella ruuanvalmistusta.

Avustusta jää vielä myös asiakkaiden kesäiseen virkistäytymiseen.

16.5.2018


KAVLI-LAHJOITUSTA TSEMPPARI - NUORTEN AIKUISTEN KOHTAAMISPAIKALLE

Kavlin lahjoitusrahalla Tsemppari – nuorten aikuisten kohtaamispaikan ja Tsemppi - Talon oli mahdollista järjestää Läheltä – taidenäyttely Tsemppi – Talon tiloissa loppuvuodesta 2017.

Näyttelyn avajaiset järjestettiin 30.11.2017 ja se oli esillä Tsemppi-Talolla joulukuun ajan. Näyttelyssä oli esillä kahden Tsempparin kävijän taidetta omakohtaisten runojen ja valokuvien muodossa, sekä kahden Tsemppi – Talon kävijän taidetta maalausten, runojen ja kuunnelman muodossa.

Lisäksi näyttelyssä oli esillä käsityötaidetta. Näyttelyssä esiteltiin Tsempparin ja Tsemppi –Talon kävijöiden yhdessä virkkaama ”yhteisöpeitto”.


Avajaiset

Läheltä – näyttelyn avajaisiset. Kuvassa vasemmalta: Ranja Mäenpää, Tsempparin kuntoutusvalmentaja.
Näyttelyn taiteilijat: Maisa Virtanen, Elmeri Kiviluoto, Marjut Tuominiemi ja Henri Hänninen.
Oikealla Terhi Kanerva, Tsempparin vastaava kuntoutusvalmentaja.


Näyttely mahdollisti asiakkaiden luovuuden ja taiteellisen lahjakkuuden esille tuomisen. Tämä on voinut olla asiakkaalle vahva henkilökohtainen voimavara, mutta myös mahdollinen suunnannäyttäjä tulevaisuuteen. Läheltä – näyttely oli kaikille taiteilijoille ensimmäinen kerta, kun he osallistuivat töillään julkiseen näyttelyyn. ”Oli hienoa saada omia kuvia näytille ensimmäistä kertaa” – kuvaa näyttelyn tunnelmia Elmeri Kiviluoto, jonka luontoaiheisia valokuvia oli näyttelyssä esillä.

Lahjoitusraha mahdollisti myös sen, että pystyimme järjestämään Tsempparin omat pikkujoulut, joihin osallistui yhteensä 17 nuorta aikuista. Asiakkaiden yhteisestä toiveesta pystyimme tarjoamaan heille ruuat ja yhteisen mukavan hetken ennen joulutaukoa ravintola Pancho Villassa. Ravintola valikoitui pikkujoulumme kohteeksi asiakkaiden yhteisellä päätöksellä. Tapahtuma herätti paljon kiitosta ja oli ainutlaatuinen tilaisuus juhlistaa Tsempparin vuotta yhdessä kävijöiden kanssa!


Pancho Villa

Tunnelmia Tsempparin pikkujouluista.KAVLI-LAHJOITUSTA TSEMPPI-TALOLLE

Tsemppi-Talon henkilökunta ja asiakkaat ovat olleet todella mielissään ja otettuja Kavli -säätiön huomiosta valitessaan Tsemppi ry:n yhdeksi lahjoituskohteekseen.

Lahjoitus mahdollisti monipuolisesti erilaista virkistystoimintaa Tsemppi-Talon asiakkaille. Läheltä –taidenäyttelyn lisäksi järjestimme myös Suomi 100 -henkisen juhlaruokailun Tsemppi-Talolla joulukuussa 2017. Ruokailussa asiakkailla oli mahdollisuus päästä juhlavasti nauttimaan pitopalvelun valmistamasta jouluisesta juhlaruosta hyvässä ja tutussa seurassa. Henkilökunnan lisäksi asiakkaita osallistui tilaisuuteen yhteensä 23. Ruoka oli maittavaa ja tilaisuus arvonsa mukainen.

Järjestimme myös pitkään haaveillun teatterireissun juuri remontoituun Turun Kaupunginteatteriin helmikuussa 2018. Asiakkaat saivat toivoa näytelmää ja äänestyksen voitti Viimeinen laiva - musikaali, jonka on säveltänyt ja sanoittanut 16-kertainen Grammy-voittaja Sting. Tsemppi-Talon henkilökunnan lisäksi asiakkaita osallistui yhteensä 18 ja monelle vierailu upeassa teatterissa oli ensimmäinen laatuaan. Musikaali oli todella koskettava ja saimme kokea niin ilon kuin liikutuksenkin kyyneleitä. Tätä kulttuuri parhaimmillaan on, mutta monelle tämän kaltaiset kokemukset jäävät haaveiksi monistakin syistä. Tutussa porukassa uusiin tilanteisiin osallistuminen on huomattavasti helpompaa ja kaikki olivat todella tyytyväisiä kokemukseen.


Kuva Teatteri Kuva Teatterilippu

Tunnelmakuvia teatterireissulta.


Erittäin suuri kiitos Kavli –säätiölle huomiosta, olemme otettuja!

Kavlin lahjoitus mahdollistaa myös kesällä 2018 toteutettavan yhteisen kesäretken Tsempparin ja Tsemppi – Talon kävijöille. Tarkoituksena on suunnata elokuussa jollekin lähialueen kotieläinpihalle nauttimaan loppukesän tunnelmasta isommalla porukalla.


Lisäämme tähän tapahtumia, sitä mukaa kun materiaalia kertyy.Sivuilla olevat esitteet ja ladattavat tiedostot ovat PDF-muotoisia ja tarvitset niiden lukemiseen Acrobat Reader-ohjelman. Mikäli koneellasi ei jo ole sitä, voit ladata sen ilmaiseksi, alla olevasta Adobe Acrobat Reader linkistä.