Monipalvelukeskus TSEMPPI

Mielenterveys- ja kuntoutuspalvelut

KAVLI

KAVLI tukee Monipalvelukeskus Tsempin toimintaa!

Kavli -säätiö teki huomattavan lahjoituksen Tsempin toimintaan. Kavlin Turun tehtaan henkilökunta valitsi vuoden 2017 yhdeksi lahjoituskohteeksi Tsempin. Tiistaina 17.10 oli lämminhenkinen lahjoitustilaisuus Kavlin tiloissa, jossa Tsemppi vastaanotti lahjasekin.

Kavli

Tsempin henkilökunta kiittää Kavli -säätiötä ja Turun tehtaan henkilökuntaa.


Mitä lahjoituksella on saatu aikaiseksi

Kavlin lahjoitusrahalla Tsemppari – nuorten aikuisten kohtaamispaikan ja Tsemppi - Talon oli mahdollista järjestää Läheltä – taidenäyttely Tsemppi – Talon tiloissa loppuvuodesta 2017.

Näyttelyn avajaiset järjestettiin 30.11.2017 ja se oli esillä Tsemppi-Talolla joulukuun ajan. Näyttelyssä oli esillä kahden Tsempparin kävijän taidetta omakohtaisten runojen ja valokuvien muodossa, sekä kahden Tsemppi – Talon kävijän taidetta maalausten, runojen ja kuunnelman muodossa.

Lisäksi näyttelyssä oli esillä käsityötaidetta. Näyttelyssä esiteltiin Tsempparin ja Tsemppi –Talon kävijöiden yhdessä virkkaama ”yhteisöpeitto”.

Avajaiset

Kuva Läheltä – näyttelyn avajaisista. Kuvassa vasemmalta: Ranja Mäenpää, Tsempparin kuntoutusvalmentaja. Näyttelyn taiteilijat: Maisa Virtanen, Elmeri Kiviluoto, Marjut Tuominiemi ja Henri Hänninen. Oikealla Terhi Kanerva, Tsempparin vastaava kuntoutusvalmentaja.

Näyttely mahdollisti asiakkaiden luovuuden ja taiteellisen lahjakkuuden esille tuomisen. Tämä on voinut olla asiakkaalle vahva henkilökohtainen voimavara, mutta myös mahdollinen suunnannäyttäjä tulevaisuuteen. Läheltä – näyttely oli kaikille taiteilijoille ensimmäinen kerta, kun he osallistuivat töillään julkiseen näyttelyyn. ”Oli hienoa saada omia kuvia näytille ensimmäistä kertaa” – kuvaa näyttelyn tunnelmia Elmeri Kiviluoto, jonka luontoaiheisia valokuvia oli näyttelyssä esillä.

Lahjoitusraha mahdollisti myös sen, että pystyimme järjestämään Tsempparin omat pikkujoulut, joihin osallistui yhteensä 17 nuorta aikuista. Asiakkaiden yhteisestä toiveesta pystyimme tarjoamaan heille ruuat ja yhteisen mukavan hetken ennen joulutaukoa ravintola Pancho Villassa. Ravintola valikoitui pikkujoulumme kohteeksi asiakkaiden yhteisellä päätöksellä. Tapahtuma herätti paljon kiitosta ja oli ainutlaatuinen tilaisuus juhlistaa Tsempparin vuotta yhdessä kävijöiden kanssa!


Pancho Villa

Tunnelmia Tsempparin pikkujouluista.

Kavlin lahjoitus mahdollistaa myös kesällä 2018 toteutettavan yhteisen kesäretken Tsempparin ja Tsemppi – Talon kävijöille. Tarkoituksena on suunnata elokuussa jollekin lähialueen kotieläinpihalle nauttimaan loppukesän tunnelmasta isommalla porukalla.

Lisäämme tähän tapahtumia, sitä mukaa kun materiaalia kertyy.