Kavli

KAVLI tuki lahjoituksella Monipalvelukeskus Tsemppi Ry:n toimintaa!

Kavli -säätiö teki huomattavan lahjoituksen Tsempin toimintaan. Kavlin Turun tehtaan henkilökunta valitsi vuoden 2017 yhdeksi lahjoituskohteeksi Tsempin.
Tiistaina 17.10.2017 oli lämminhenkinen lahjoitustilaisuus Kavlin tiloissa, jossa Tsemppi vastaanotti lahjasekin.

Tsempin henkilökunta kiittää Kavli -säätiötä ja Turun tehtaan henkilökuntaa.


Kavli

Lahjoitustilaisuus Kavlin tiloissaLahjoituksella saatiin aikaiseksi monenlaista kivaa asiakkaiden virkistykseen:


TSEMPPARI – Nuorten aikuisten kohtaamispaikan ja TSEMPPI-TALO:n yhteinen taidenäyttely (talvi 2017)

Kavlin lahjoitusrahalla Tsempparin ja Tsemppi - Talon oli mahdollista järjestää Läheltä – taidenäyttely Tsemppi – Talon tiloissa.

Näyttelyn avajaiset järjestettiin 30.11.2017 ja se oli esillä Tsemppi-Talolla joulukuun 2017 ajan. Näyttelyssä oli esillä kahden Tsempparin kävijän taidetta omakohtaisten runojen ja valokuvien muodossa, sekä kahden Tsemppi – Talon kävijän taidetta maalausten, runojen ja kuunnelman muodossa.

Lisäksi näyttelyssä oli esillä käsityötaidetta. Näyttelyssä esiteltiin mm. Tsempparin ja Tsemppi –Talon kävijöiden yhdessä isoäidin neliöistä virkkaama ”yhteisöpeitto”.


Avajaiset

Läheltä – näyttelyn avajaisiset. Kuvassa vasemmalta: Ranja Mäenpää, Tsempparin kuntoutusvalmentaja.
Näyttelyn taiteilijat: Maisa Virtanen, Elmeri Kiviluoto, Marjut Tuominiemi ja Henri Hänninen.
Oikealla Terhi Kanerva, Tsempparin vastaava kuntoutusvalmentaja.


Näyttely mahdollisti asiakkaiden luovuuden ja taiteellisen lahjakkuuden esille tuomisen. Tämä on voinut olla asiakkaalle vahva henkilökohtainen voimavara, mutta myös mahdollinen suunnannäyttäjä tulevaisuuteen. Läheltä – näyttely oli kaikille taiteilijoille ensimmäinen kerta, kun he osallistuivat töillään julkiseen näyttelyyn. ”Oli hienoa saada omia kuvia näytille ensimmäistä kertaa” – kuvaa näyttelyn tunnelmia Elmeri Kiviluoto, jonka luontoaiheisia valokuvia oli näyttelyssä esillä.TSEMPPARIN pikkujoulut (2017)

Lahjoitusraha mahdollisti myös sen, että pystyimme järjestämään Tsempparin omat pikkujoulut, joihin osallistui yhteensä 17 nuorta aikuista. Asiakkaiden yhteisestä toiveesta pystyimme tarjoamaan heille ruuat ja yhteisen mukavan hetken ennen joulutaukoa ravintola Pancho Villassa. Ravintola valikoitui pikkujoulumme kohteeksi asiakkaiden yhteisellä päätöksellä. Tapahtuma herätti paljon kiitosta ja oli ainutlaatuinen tilaisuus juhlistaa Tsempparin vuotta yhdessä kävijöiden kanssa!


Pancho Villa

Tunnelmia Tsempparin pikkujouluista.TSEMPPI-TALO:n ja TSEMPPARIN Suomi 100 –henkinen juhlaruokailu (talvi 2017)

Lahjoitus mahdollisti monipuolisesti erilaista virkistystoimintaa asiakkaille. Halusimme tarjota mahdollisuuden juhlavampaan ruokailuun Tsemppi-Talon tiloissa. Järjestimme Suomi 100 -henkisen juhlaruokailun joulukuussa 2017. Ruokailussa asiakkailla oli mahdollisuus päästä juhlavasti nauttimaan pitopalvelun valmistamasta jouluisesta juhlaruosta hyvässä ja tutussa seurassa. Henkilökunnan lisäksi asiakkaita osallistui tilaisuuteen yhteensä 23. Ruoka oli maittavaa ja tilaisuus arvonsa mukainen.TSEMPPI-TALON teatterireissu (talvi 2018)

Järjestimme myös pitkään haaveillun teatterireissun juuri remontoituun Turun Kaupunginteatteriin. Asiakkaat saivat toivoa näytelmää ja äänestyksen voitti Viimeinen laiva - musikaali, jonka on säveltänyt ja sanoittanut 16-kertainen Grammy-voittaja Sting. Tsemppi-Talon henkilökunnan lisäksi asiakkaita osallistui yhteensä 18 ja monelle vierailu upeassa teatterissa oli ensimmäinen laatuaan. Musikaali oli todella koskettava ja saimme kokea niin ilon kuin liikutuksenkin kyyneleitä. Tätä kulttuuri parhaimmillaan on, mutta monelle tämän kaltaiset kokemukset jäävät haaveiksi monistakin syistä. Tutussa porukassa uusiin tilanteisiin osallistuminen on huomattavasti helpompaa ja kaikki olivat todella tyytyväisiä kokemukseen.


Kuva Teatteri Kuva Teatterilippu

Tunnelmakuvia teatterireissulta.TSEMPPI-TALON uusien tilojen sisustus (kevät 2018)

Tsemppi-Talo muutti keväällä 2018 Vanha Hämeentielle samaan kiinteistöön, jossa on yhdistyksen muutakin toimintaa. Käytimme osan Kavlin lahjoituksesta Tsemppi - Talon kohtaamispaikan huonekaluihin ja sisustamiseen. Näin lahjoituksesta on pitkäaikainen ilo asiakkaillemme. Lisäksi hankimme kaapistoja myös keittiöön. Toimivassa ja kodinomaisessa keittiössä on hyvä harjoitella ruuanvalmistusta ja siirtää opittuja taitoja myös kotiin.TSEMPPI-TALON kesäretki (kesä 2019)

Teimme kesäretken kauniiseen pääkaupunkiimme Helsinkiin. Kaupunki ja sää tarjosivat parastaan ja saimme nauttia eri kohteista auringon lämmössä. Edellisestä pidemmästä retkestä olikin jo muutama vuosi aikaa, joten retkeä odotettiin kovasti.

Suuntasimme eri kohteisiin pienemmissä porukoissa ja tutustuimme mm. Tuomiokirkkoon, Talvipuutarhaan, Kansalliskirjastoon, Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan sekä keskustakirjasto Oodiin. Tällaista kaupunkikierrosta ei moni ollutkaan koskaan tehnyt ja saimme paljon uutta tietoa eri paikoista.

Kävimme myös syömässä tahoillamme: osa perinteisesti kauppatorin alueella ja osa italialaisessa ravintolassa. Jätskiä ja vettä kului päivän aikana runsaasti ja kotiin tuomisina kaikilla oli mukava mieli.

Kiitos vielä kerran Kavlille tästäkin mahdollisuudesta!


Kuva Tuomiokirkko Kuva Kansalliskirjasto Kuva Kasvitieteellinen puutarha Kuva Syreeni Kuva Il Gabbiano

Tunnelmakuvia Helsingistä.


Monipalvelukeskus Tsempin henkilökunta ja asiakkaat ovat olleet todella mielissään ja otettuja Kavli -säätiön huomiosta valitessaan Monipalvelukeskus Tsemppi ry:n yhdeksi lahjoituskohteekseen. Olemme saaneet toteutettua monta haavetta ja olemme monta kokemusta rikkaampia!
Sivuilla olevat esitteet ja ladattavat tiedostot ovat PDF-muotoisia ja tarvitset niiden lukemiseen Acrobat Reader-ohjelman. Mikäli koneellasi ei jo ole sitä, voit ladata sen ilmaiseksi, alla olevasta Adobe Acrobat Reader linkistä.