Monipalvelukeskus TSEMPPI

Mielenterveys- ja kuntoutuspalvelut

Wabarit!

Historia

Wabarit – miehet vapaaehtoisina – on Monipalvelukeskus Tsempin kehittämää ja toteuttamaa toimintaa vuodesta 2012 alkaen. Toiminta-alueena Turku ja Turun lähialueet.

Ensin Wabarit- toiminta oli kolmen vuoden projekti vuosina 2012 – 2014. Projektin päätyttyä ja juurruttamisen jälkeen siitä tuli pysyväistoimintaa Tsempissä.

Toisena projektina Tsempissä yhteistyössä Pienperheyhdistyksen kanssa oli Pikkukaveria ei jätetä- hanke vuosina 2013 – 2014. Projekti päättyi ja toiminta yhdistyi Wabareihin.

Vuonna 2015 toiminnat yhdistyivät ja kulkevat yhteisnimellä WABARIT! – miehet vapaaehtoisina - . Vapaaehtoisia miehiä kutsutaan Wabareiksi ja kaveria tarvitsevia Kavereiksi. Vapaaehtoinen mies voi omien kiinnostuksen kohteiden mukaan valita toimiiko hän kaverina joko yksinäiselle aikuiselle miehelle tai yksin lastaan kasvattavien äitien lapsille.

Kummassakin toiminnassa tavoitteena on, että mahdollisimman moni yksinäinen mies tai yksin lastaan kasvattavan äidin lapsi saisi kaverin Wabarista eli mies vapaaehtoisesta ja tapaamiset tuottaisivat iloa ja elämyksiä kummallekin osapuolelle.

Toiminta on Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama.