Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on tarjota uusia mahdollisuuksia kohti työelämää. Kuntouttavassa työtoiminnassa pitkään työttömänä ollut saa säännöllistä toimintaa sekä tukea ja ohjausta.


Kuntouttavaan työtoimintaan voi hakeutua työllisyyspalvelukeskuksen, sosiaalitoimen tai TE-toimiston kautta. Kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvalla tulee olla voimassa oleva aktivointisuunnitelma. Aktivointisuunnitelma tehdään tavallisesti asiakkaan, kunnan virkailijan ja TE-toimiston virkailijan kesken. Kuntouttavan työtoiminnan sopimus tehdään tavallisesti kolmen kuukauden jaksoiksi, joita on mahdollisuus jatkaa aktivointisuunnitelman mukaisesti. Työtoimintapäiviä on 3-4 viikossa 4 tuntia kerrallaan.

Tällä hetkellä tuotamme kuntouttavan työtoiminnan palvelua Turun, Kaarinan ja Naantalin kaupungeille sekä Perusturvakuntayhtymä AkselilleToiminnat

Monipalvelukeskus Tsempissä kuntouttavaa työtoimintaa on Laiskan Kirppiksellä, Kierrätyspyöräverstas Recykkeleissä sekä kierrätysvaatekaupassa KV Boutiquessa & Outletissa. Kaikissa toimipisteissä kuntoutuja osallistuu aitoon työyhteisöön ja opettelee oikean työpaikan käytäntöjä sekä työelämän valmiuksia vaihtelevissa työtehtävissä.

Laiskan Kirppiksellä on mahdollisuus oppia myynti- ja asiakaspalvelutyön perusteita. Työtehtäviä on myymälän siistimisestä ja somistamisesta asiakaspalveluun ja kassataitojen opetteluun asti.

Kierrätysvaatekauppa Tsempin Putiikki myy lahjoituksena saatuja vaatteita ja tavaroita. Normaalien myynti- ja asiakaspalvelutehtävien lisäksi, työtehtäviin kuluu tavaroiden lajittelua, myyntikunnon arviointia, hinnoittelua ja esillepanoa sekä varaston hallintaa. Jatkokäsittelyyn päätyvien tekstiilien sekä muiden tavaroiden säädöstenmukainen lajittelu on myös merkittävä osa työtehtäviä.

Kierrätyspyöräverstas Recykkelissä kunnostetaan lahjoituksina saatuja polkupyöriä myyntiin sekä tehdään asiakaspyörien huoltoja. Työtehtävinä on myös kuljetustehtävissä avustamista sekä työympäristön siisteydestä huolehtimista. Myös asiakaspalvelun ja myyntityön taitoja on mahdollisuus opetella.

Toimipisteiden välillä on työnkuvissa pieniä eroja, mutta mitään ei tarvitse osata etukäteen, vaan saat opastuksen ja perehdytyksen kaikkeen tekemiseen. Asenne ratkaisee!Yksilöohjaus

Monipalvelukeskus Tsempin kuntouttavaan työtoimintaan sisältyy säännöllinen yksilöohjaus. Yksilöohjauksen sisältö määräytyy yksilöllisten tarpeiden mukaan. Sen tarkoituksena on tukea jaksamista työtoiminnoissa, käsitellä elämäntilanteen kannalta merkityksellisiä asioita sekä suunnitella tulevaisuutta työnhakuun ja koulutuksiin liittyvissä asioissa. Kaikki yksilöohjaajamme ovat sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisia.Ryhmämuotoinen kuntouttava työtoiminta

Ryhmämuotoisessa kuntouttavassa työtoiminnassa kootaan yhteen hyvän arjen palasia ja etsitään omaa polkua kohti työelämää. Ryhmätoiminnan tavoitteena on elämänhallinnan ja työ- ja toimintakyvyn vahvistaminen. Ryhmän pääteemoja ovat terveys- ja hyvinvointi, arjenhallinta, sosiaaliset taidot, voimavarat sekä työelämätaidot. Ryhmän sisältö luodaan näiden teemojen ympärille ryhmän toiveet ja tarpeet huomioon ottaen ja lopullinen ryhmäohjelma suunnitellaan aina yhdessä ryhmäläisten kanssa.

Ryhmässä voidaan muun muassa keskustella, tehdä erilaisia harjoituksia, liikkua, tehdä ruokaa, edistää työelämävalmiuksia – ja taitoja, käydä tutustumiskäynneillä ja retkillä sekä järjestää infoja ryhmää kiinnostavista aiheista tai palveluista.

Ryhmä kokoontuu kolmen kuukauden ajan kahtena päivänä viikossa. Ryhmäpäivät ovat tiistai ja torstai. Ryhmäohjelma kestää neljä tuntia ja sisältää kevyen lounaan.

Ryhmätoimintaan kuuluu yksilöllinen tuki. Yksilöohjauksessa voidaan muun muassa tarkentaa tavoitteita, keskustella tulevaisuuden suunnitelmista sekä miettiä ryhmän jälkeistä jatkopolkua ja pohtia keinoja sen saavuttamiseen.


Lue tai lataa alta kuntouttavan työtoiminnan esiteetKuntouttavan työtoiminnan esite Ryhmätoiminnan esite asiakkaalle
Kuntouttava
työtoiminta
Ryhmätoiminta
asiakkaalle


Lisätietoja

Koskinen Henna

Kuntoutusvalmentaja
Kierrätyspyöräverstaat Turku,
Laiskan Kirppis ja Putiikki

040 749 0440
henna.koskinen(at)tsemppi.net

Tuominen Linda

Kuntoutusvalmentaja
Kaarinan Recykkeli
Mynämäen Recykkeli ja Ryhmät

050 322 2575
linda.tuominen(at)tsemppi.netLähiohjaajat

Suomi Tuomo

Vastaava lähiohjaaja
/ Recykkeli -toiminnan esimies
Recykkeli Turku

050 448 7879
tuomo.suomi(at)tsemppi.net

Hiltunen Ari

Vastaava lähiohjaaja
/ Vastaava polkupyörämekaanikko
Recykkeli Mynämäki

050 308 5988
ari.hiltunen(at)tsemppi.net

Mönkäre Jarno

Vastaava lähiohjaaja
/ Vastaava polkupyörämekaanikko
Recykkeli Kaarina

050 476 7176
jarno.monkare(at)tsemppi.net

Välimäki Katja

Vastaava lähiohjaaja
Laiskan Kirppis

040 704 8879
katja.valimaki(at)tsemppi.net

Kivekäs Siiri

Lähiohjaaja
Laiskan Kirppis

040 704 8879
siiri.kivekas(at)tsemppi.net

Perälä Anne

Lähiohjaaja
Tsempin putiikki

050 432 7795
anne.perala(at)tsemppi.netLöydät meidät myös Instagramista!
Sivuilla olevat esitteet ja ladattavat tiedostot ovat PDF-muotoisia ja tarvitset niiden lukemiseen Acrobat Reader-ohjelman. Mikäli koneellasi ei jo ole sitä, voit ladata sen ilmaiseksi, alla olevasta Adobe Acrobat Reader linkistä.