Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta

Monipalvelukeskus Tsempin kuntouttavassa työtoiminnassa harjoitellaan työelämän käytäntöjä aidossa työyhteisössä.

Kuntouttavaan työtoimintaan kuuluu yksilöohjaus, jossa kartoitetaan ja tuetaan työ- ja toimintakykyä, autetaan jatko suunnitelmien tekemisessä sekä tuetaan arjessa ja työtoiminnassa jaksamista. Yksilöohjaus sisältää sekä ohjausta käytännön työssä että sosiaaliohjausta.

Kuntouttavaan työtoimintaan voi hakeutua työllisyyspalvelukeskuksen, sosiaalitoimen tai TE-toimiston kautta. Kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvalla tulee olla voimassa oleva aktivointisuunnitelma, joka tehdään asiakkaan, kunnan virkailijan ja TE-toimiston virkailijan kesken. Kuntouttavan työtoiminnan sopimus tehdään tavallisesti kolmen kuukauden jaksoiksi, joita on mahdollisuus jatkaa aktivointisuunnitelman mukaisesti. Työtoimintapäiviä on 2-4 viikossa 4 tuntia kerrallaan.

Monipalvelukeskus Tsemppi tuottaa kuntouttavan työtoiminnan palvelua Turun, Kaarinan ja Naantalin kaupungeille sekä Perusturvakuntayhtymä Akselille.


Kuntouttavan työtoiminnan esiteet


Yksilömuotoinen

Yksilömuotoinen
kuntouttava
työtoiminta

Ryhmämuotoinen

Ryhmämuotoinen
kuntouttava
työtoiminta

Ryhmämuotoinen

Kuntouttavan
ryhmä
6.8-5.12.2024


Toiminnat

Monipalvelukeskus Tsempissä kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään Laiskan Kirppiksellä, Kierrätyspyöräverstas Recykkeleissä sekä kierrätysvaatekauppa Putiikissa. Toiminnassa kuntoutuja kuuluu aitoon työyhteisöön ja opettelee työpaikan käytäntöjä sekä työelämän valmiuksia vaihtelevissa työtehtävissä.

Laiskan Kirppiksellä on mahdollisuus oppia myynti- ja asiakaspalvelutyön perusteita. Työtehtäviä on myymälän siistimisestä ja somistamisesta asiakaspalveluun ja kassataitojen opetteluun asti.

Tsempin Putiikki myy lahjoituksena saatuja vaatteita ja tavaroita. Työtehtävinä on tavaroiden lajittelua, hinnoittelua ja esillepanoa sekä varaston hallintaa. Jatkokäsittelyyn päätyvien tekstiilien sekä muiden tavaroiden säädöstenmukainen lajittelu on myös merkittävä osa työtehtäviä.

Kierrätyspyöräverstas Recykkelissä kunnostetaan lahjoituksina saatuja polkupyöriä myyntiin sekä tehdään asiakaspyörien huoltoja. Työtehtävinä on myös kuljetustehtävissä avustamista sekä työympäristön siisteydestä huolehtimista. Myös asiakaspalvelun ja myyntityön taitoja on mahdollisuus opetella.

Kädentaitopajalla saa käyttää omaa luovuuttaan ja hyödyntää kierrätysmateriaaleja uusien tuotteiden valmistukseen. Pajalla tutustutaan erilaisiin käsityötekniikoihin, lajitellaan tavaroita kierrätykseen, valmistetaan esimerkiksi koruja, saippuoita tai kynttilöitä.

Mitään ei tarvitse kuitenkaan osata etukäteen, vaan jatkuva opastus ja perehdytys kuuluu kaikkeen tekemiseen. Asenne ratkaisee!


Ryhmämuotoinen kuntouttava työtoiminta

Ryhmämuotoisessa kuntouttavassa työtoiminnassa kootaan yhteen hyvän arjen palasia ja etsitään omaa polkua. Ryhmätoiminnan tavoitteena on elämänhallinnan ja työ- ja toimintakyvyn vahvistaminen. Ryhmän pääteemoja ovat terveys- ja hyvinvointi, arjenhallinta, sosiaaliset taidot, voimavarat sekä työelämätaidot.

Ryhmässä keskustellaan, tehdään erilaisia harjoituksia, liikutaan, tehdään ruokaa ja edistetään työelämävalmiuksia – ja taitoja. Ryhmässä käydään tutustumiskäynneillä ja retkillä sekä järjestetään infoja ryhmäläisiä kiinnostavista aiheista tai palveluista.

Ryhmä kokoontuu kolmen kuukauden ajan kahtena päivänä viikossa, neljä tuntia kerrallaan. Ryhmäpäivä sisältää kevyen lounaan.

Ryhmätoimintaan kuuluu yksilöllinen tuki, jossa mietitään tavoitteita sekä ryhmän jälkeistä jatko polkua.


Kuntouttavan työtoiminnan omavalvonta

Omavalvonta

Omavalvonta


ig logo

Instagram

Monipalvelukeskus Tsemppi
Kuntouttava työtoiminta


Koskinen Henna

Vastaava kuntoutusvalmentaja
Laiskan Kirppis, Tsempin Putiikki, Kädentaitopaja ja ryhmät
040 749 0440
henna.koskinen(at)tsemppi.net


Laasi Paavo

Kuntoutusvalmentaja
Recykkeli Turku ja Mynämäki
050 322 2575
paavo.laasi(at)tsemppi.netLähiohjaajat

Suomi Tuomo

Vastaava lähiohjaaja / Recykkeli -toiminnan esimies
Recykkeli Turku
050 448 7879
tuomo.suomi(at)tsemppi.net


Hiltunen Ari

Lähiohjaaja / Vastaava polkupyörämekaanikko
Recykkeli Mynämäki
050 308 5988
ari.hiltunen(at)tsemppi.net


Kivekäs Siiri

Lähiohjaaja
Laiskan Kirppis
040 704 8879


Kaunissaari Anna-Maria

Lähiohjaaja
Laiskan Kirppis
040 704 8879


Pouhakka Maria

Lähiohjaaja
Laiskan Kirppis
040 704 8879


Perälä Anne

Lähiohjaaja
Tsempin putiikki
050 432 7795
anne.perala(at)tsemppi.net

© tsemppi.net 2022